Preşedintele comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo a demisionat. Fostul premier japonez a fost acuzat de sexism, după ce a spus că femeile vorbesc prea mult

  • Preşedintele comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020 Yoshiro Mori urmează să renunţe la funcţie după o remarcă sexistă, a informat joi mass-media, citată de Reuters.
  • Demisia ridică noi îndoieli cu privire la posibilitatea organizării Jocurilor Olimpice la sfârşitul acestui an.
  • Fostul prim-ministru a făcut remarca - că femeile vorbesc prea mult - la o reuniune a comitetului olimpic japonez la începutul acestei luni, declanşând o furtună de critici în ţară şi în străinătate.
1990 afișări
Imaginea articolului Preşedintele comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo a demisionat. Fostul premier japonez a fost acuzat de sexism, după ce a spus că femeile vorbesc prea mult

Preşedintele comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo a demisionat. Fostul premier japonez a fost acuzat de sexism, după o declaraţie controversată

Reţeaua Fuji News şi radiodifuzorul public NHK au raportat că Mori, în vârstă de 83 de ani, va demisiona. Ziarul Mainichi a precizat că anunţul va fi făcut vineri, când membrii executivi ai comisiei olimpice de la Tokyo urmează să se întâlnească pentru a discuta remarca sa sexistă.

Mori nu a fost disponibil imediat pentru comentarii. Un purtător de cuvânt al comitetului de organizare a refuzat să comenteze.

Radiodifuzorul TBS a raportat că fostul preşedinte al Asociaţiei de Fotbal din Japonia şi primarul satului olimpic, Saburo Kawabuchi, l-ar putea înlocui pe Mori.

Mori şi-a retras comentariul despre femei la o conferinţă de presă convocată în grabă pe 4 februarie, recunoscând că este inadecvat şi împotriva spiritului olimpic, dar a refuzat, la acel moment, să demisioneze.

Presat dacă el crede cu adevărat că femeile vorbesc prea mult, Mori a spus: „Nu ascult atât de mult femeile în ultima vreme, deci nu ştiu”.

Jocurile de la Tokyo din 2020 au fost amânate cu un an din cauza coronavirusului, iar pandemia creează încă întrebări cu privire la viabilitatea lor, chiar dacă guvernul a declarat că este decis să organzieze jocurile în perioada 23 iulie-8 august.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici