Preşedintele Consiliului European anunţă că UE şi China vor intensifica dialogul şi vor organiza un summit

  • Charles Michel anunţă că Uniunea Europeană şi China vor intensifica dialogul.
  • Preşedintele Consiliului European: "În pofida disensiunilor, dialogul rămâne crucial în relaţiile dintre Uniunea Europeană şi China".
484 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Consiliului European anunţă că UE şi China vor intensifica dialogul şi vor organiza un summit

Preşedintele Consiliului European anunţă că UE şi China vor intensifica dialogul şi vor organiza un summit

Uniunea Europeană şi China au stabilit să intensifice dialogul şi vor organiza un summit în curând, a anunţat vineri preşedintele Consiliului European, Charles Michel, după o conversaţie cu preşedintele chinez, Xi Jinping.

"Am vorbit astăzi cu preşedintele Xi Jinping. În pofida disensiunilor, dialogul rămâne crucial în relaţiile dintre Uniunea Europeană şi China", a declarat Charles Michel, prin Twitter.

"Am stabilit să organizăm un summit UE-China şi să intensificăm dialogul", a adăugat preşedintele Consiliului European.

"Am discutat despre situaţia din Afganistan. Comunitatea internaţională trebuie să fie unită în apelul adresat talibanilor pentru respectarea obligaţiilor internaţionale şi pentru asigurarea unui guvern integrant", a subliniat Charles Michel.

În septembrie, preşedintele Xi Jinping a cerut Germaniei să susţină politici "corecte" ale Uniunii Europene faţă de China şi să faciliteze ratificarea Acordului Complet de Investiţii UE-China. Tratatul, semnat la sfârşitul anului 2020, nu a fost ratificat de Parlamentul European din cauza sancţiunilor aplicate de Beijing împotriva unor oficiali UE ca reacţie la măsuri similare ale Bruxellesului. De asemenea, Xi Jinping a exprimat speranţa că va putea coopera cu Germania şi cu alţi membri ai comunităţii internaţionale pentru stabilizarea Afganistanului.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici