Preşedintele Ecuadorului spune că femeile denunţă hărţuirile sexuale doar dacă bărbaţii sunt "urâţi"

Preşedintele Ecuadorului, Lenin Moreno, spune că femeile denunţă hărţuirile sexuale doar dacă bărbaţii sunt "urâţi", iar, atunci când este vorba despre "persoane prezentabile", acestea nu consideră că este o formă de abuz, potrivit en24.news.

3253 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Ecuadorului spune că femeile denunţă hărţuirile sexuale doar dacă bărbaţii sunt "urâţi"

Preşedintele Ecuadorului spune că femeile denunţă hărţuirile sexuale doar dacă bărbaţii sunt "urâţi"

"Bărbaţii sunt permanent supuşi pericolului de a fi acuzaţi de hărţuire", a spus preşedintele în timpul unui eveniment public care a avut loc la Universitatea Espiritu Santo din Samborondon, lângă Guayaquil, şi la care au fost prezenţi investitori şi oameni de afaceri. La acest eveniment, la care au participat sute de persoane, inclusiv femei, Moreno şi-a prezentat politica sa de expansiune economică.

Acesta a adăugat că "este bine când acestea o fac (când denunţă abuzurile, n.r.)", însă "câteodată, în cazul hărţuirii, ele sunt furioase pe acele persoane urâte".

"Cu alte cuvinte, hărţuirea este atunci când este săvârşită de o persoană urâtă. Dar, dacă persoana este una prezentabilă potrivit canoanelor, de obicei ele nu cred în mod necesar că este vorba despre hărţuire", a mai spus preşedintele.

Referindu-se la el, Lenin Moreno a glumit spunând că, "în cazul vârstei sale", respectiv 66 de ani, "nu ar mai fi vorba de hărţuire, ci de declin sexual".

Înregistrarea video cu aceste declaraţii controversate a fost distribuită pe reţelele de socializare online şi a generat un val de critici.

În afară de chestiuni economice, la acel eveniment Moreno a vorbit despre mai multe probleme, iar, în ceea ce priveşte hărţuirea, acesta a notat că, în Ecuador, este un fenomen "pandemic".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici