Preşedintele Egiptului: Rusia este pregătită să găzduiască negocieri de pace între Israel şi palestinieni

Preşedintele Egiptului, Abdel Al-Sisi, a dezvăluit că Vladimir Putin, omologul său rus, şi-a exprimat intenţia de a găzdui o eventuală întrevedere la Moscova a reprezentanţilor Israelului şi Autorităţii Palestiniene, informează presa egipteană.

2380 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Egiptului: Rusia este pregătită să găzduiască negocieri de pace între Israel şi palestinieni

Preşedintele Egiptului: Rusia este pregătită să găzduiască negocieri de pace între Israel şi palestinieni

Al-Sisi a subliniat rolul semnificativ al Egiptului în medierea conflictului dintre israelieni şi palestinieni, în cadrul negocierilor de pace. Acesta a adăugat că Vladimir Putin a propus găzduirea la Moscova a unei eventuale întrevederi a celor două părţi implicate în conflict.

"Din păcate, acest caz necesită efort şi voinţă internaţională. Israelul devine din ce în ce mai convins de importanţa unui proces de pace, asta este o indicaţie pozitivă", a declarat Al-Sisi.

Această declaraţie apare în contextul în care Egiptul a reluat legăturile externe cu Israelul. O delegaţie israeliană de înalt nivel a sosit la Cairo pentru o întrevedere cu preşedintele Egiptului, în urma vizitei din iunie a ministrului de Externe, Sameh Shoukry, în Israel.

Al-Sisi urmează să călătorească în China pentru a participa la summitul G20 din Hangzhou care va avea loc în septembrie. De asemenea, acesta va fi prezent la Adunarea Generală ONU din aceeaşi lună.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici