Preşedintele Franţei, acuzat de finanţare ilegală în campania din 2007. Sarkozy: Ca întotdeauna înaintea alegerilor, există bombe urât mirositoare

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy, candidat pentru un al doilea mandat, s-a apărat marţi de orice finanţare electorală ilegală a campaniei sale prezidenţiale din 2007 afirmând că nimeni nu a contestat conturile sale.

78 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Franţei, acuzat de finanţare ilegală în campania din 2007. Sarkozy: Ca întotdeauna înaintea alegerilor, există bombe urât mirositoare

Nicolas Sarkozy (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Ca întotdeauna înaintea alegerilor prezidenţiale există bombe urât mirositoare, este clasic, acest lucru nu mai surprinde pe nimeni", a declarat Nicolas Sarkozy, referindu-se la anchetele privind afacerile legate de miliardara Liliane Bettencourt.

Nicolas Sarkozy a făcut aceste declaraţii pentru postul de televiziune Canal + în cadrul campaniei pentru viitoarele alegeri prezidenţiale prevăzute pentru 22 aprilie şi 6 mai.

"Aş vrea să va spun un lucru referitor la conturile campaniei mele din 2007 (...) acestea nu sunt contestate de nimeni. Comisia de conturi a campaniei a certificat aceste conturi susţinând că nu există niciun eurocent în privinţa căruia să se întrebe de unde provine, nu există nicio o cheltuială despre care să se întrebe de cine a fost finanţată", a insistat preşedintele candidat.

Anchetele din cadrul dosarului Bettencourt s-au apropiat de Nicolas Sarkozy în ultimele săptămâni, un judecător de instrucţie din Bordeaux (sud-vest) întrebându-se dacă retragerea de bani efectuată din conturile miliardarei Liliane Bettencourt nu cumva a servit la finanţarea ilicită a campaniei prezidenţiale a acestuia.

Judecătorul se interesează în principal de două retrageri de 400.000 de euro fiecare, în februarie şi aprilie 2007. Potrivit mărturiilor, care nu a fost verificate însă, banii ar fi putut fi trimişi fostului ministru Eric Woerth, care în perioada respectivă era trezorierul campaniei lui Sarkozy.

Aceste anchete au generat, la 23 martie, încarcerarea lui Patrice de Maistre, omul de încredere al lui Liliane Bettencourt, moştenitoarea L'Oréal, una dintre cele mai bogate femei din Franţa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici