Preşedintele Georgiei: "guvernul are ultima şansă de a elimina ruptura cu populaţia şi de a arăta că nu există o putere rusă nedeclarată în Georgia"

Guvernul are ultima şansă să elimine ruptura cu populaţia şi să arate că nu este o putere rusă nedeclarată, a spus preşedintele Georgiei, Salome Zurabishvili, care este născută la Paris.

1679 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Georgiei: "guvernul are ultima şansă de a elimina ruptura cu populaţia şi de a arăta că nu există o putere rusă nedeclarată în Georgia"

Communications Service of the Orbeliani Palace

După cum a subliniat Salome Zurabishvili, într-un moment în care Georgia aşteaptă o decizie cu privire la statutul de candidat la aderarea UE şi nu era nevoie de înregistrarea organizaţiilor neguvernamentale, depunerea acestei legislaţii pare să urmărească interesele politicii ruse.

„Libera exprimare a voinţei poporului este suprimată, oamenii ies cu singura cerere de retragere a legii, despre care Comisia de la Veneţia probabil va spune că nu are o poziţie proprie, aşa că autorităţile ar trebui să înţeleagă că asta este ultima lor şansă de a elimina ruptura care se adânceşte. Au ultima şansă să arate că nu sunt o putere rusă nedeclarată”, a spus Salome Zurabishvili.

Întrebat de prezentator de ce o ţară cu aspiraţii europene doreşte să adopte o lege care a fost evaluată ca fiind antidemocratică şi de ce vrea să meargă în acest sens, Zurabishvili a spus:

„Este foarte clar că ţara şi populaţia nu îşi doresc acest lucru. cale. De fiecare dată, în istoria recentă a Georgiei sau în trecut, a existat o alegere, iar răspunsul populaţiei georgiene, inclusiv de multe ori din stradă, a fost că ne dorim Europa, că Europa este viitorul şi valoarea noastră, acest lucru se întâmplă din nou.

Legislaţia propusă, la care am spus că o voi opune, este împotriva tuturor principiilor pe care Uniunea Europeană le susţine. Acest lucru se întâmplă într-un moment în care aşteptăm o decizie privind statutul de candidat, pe care Georgia nu a reuşit să o primească în urmă cu câteva luni, când a fost acordată Ucrainei şi Moldovei. Oamenii din Georgia ştiu că ne aflăm într-un moment foarte important pentru viitorul lor".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici