Preşedintele Hassan Rouhani şi-a anunţat victoria asupra mişcării de protest din Iran

Preşedintele Iranului, Hassan Rouhani, a informat miercuri că protestele au fost reprimate, într-un demers ce reprezintă o victorie asupra inamicilor străini, în contextul demonstraţiilor declanşate, în urmă cu o săptămână, de creşterea tarifului pentru carburanţi, relatează agenţia Reuters.

1546 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Hassan Rouhani şi-a anunţat victoria asupra mişcării de protest din Iran

Preşedintele Hassan Rouhani şi-a anunţat victoria asupra mişcării de protest din Iran

Organizaţia internaţională pentru drepturile omului Amnesty International a informat, în cadrul unui raport, că cel puţin 106 persoane au fost omorâte în urma protestelor, de către forţele de ordine, marcând cel mai mare număr de victime înregistrat în urma unei demonstraţii de stradă, din ultimul deceniu.

Accesul la internet al cetăţenilor iranieni a fost sistat de mai multe zile, făcând dificilă înregistrarea fidelă a efectelor conflictului dintre forţele de ordine şi participanţii la protest. Conform aprecierilor, violenţa din Iran a atins cel mai înalt nivel de la „Revoluţia Verde” din 2009, când zeci de persoane au fost omorâte.

„Poporul Iranian a câştigat din nou un test istoric şi a demonstrat că nu va lăsa inamicii să beneficieze de situaţie, chiar dacă ei ar pute avea plângeri legate de managementul ţării”, a declarat Rouhani, coform unei surse locale de ştiri.

Liderul şiit iranian, Ayatollahul Ali Khamenei, a stransmis marţi că protestele din Iran au reprezentat o chestiune de securitate, nu o mişcare populară, şi că acestea au fost gestionate cu succes.

Taguri:
iran,
proteste,
decese

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici