Preşedintele interimar al Poloniei va revizui regulile de călătorie pentru oficialii militari

Preşedintele interimar al Poloniei, Bronislaw Komorowski, va revizui regulile de călătorie pentru oficialii militari, după accidentul aviatic de la Smolensk, în care şeful statului, Lech Kaczynsky, şi numeroşi înalţi oficiali polonezi şi-au pierdut viaţa, relatează BBC New online.

15 afișări
Imaginea articolului Preşedintele interimar al Poloniei va revizui regulile de călătorie pentru oficialii militari

Preşedintele interimar al Poloniei va revizui regulile de călătorie pentru oficialii militari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Prima sarcină pe care o voi fixa pentru directorul Biroului Naţional de Securitate (BBN) este o revizuire a regulilor de călătorie pentru oficialii militari de rang înalt", a declarat Komorowski. Directorul BBN s-a numărat printre cei care şi-au pierdut viaţa în accidentul aerian de sâmbătă.

Bronislaw Komorowski a făcut acest anunţ în contextul în care Polonia începe o săptămână de doliu, decretată în memoria celor 96 de victime ale accidentului de sâmbătă. Rusia a decretat de asemenea o zi de doliu luni.

Komorowski a mai spus că va cere organizarea de alegeri anticipate într-un interval de 14 zile, potrivit Constituţiei. Scrutinul urmează să aibă loc într-un interval de alte 60 de zile.

Adjuncţii liderilor militari care şi-au pierdut viaţa în accident au preluat atribuţiile imediate ale superiorilor lor, forţele armate ale ţării funcţionând normal.

Guvernatorul Băncii Centrale, Slawomir Skrzypek, decedat şi el în accident, a fost înlocuit temporar de adjunctul său, Piotr Wiesiolek.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici