Preşedintele iranian Hassan Rohani vrea mai puţine "restricţii" pentru tineri

Noul preşedinte iranian Hassan Rohani, un religios moderat, a declarat sâmbătă că ar trebui impuse mai puţine "restricţii" pentru tineri, în cadrul primului său discurs televizat.

355 afișări
Imaginea articolului Preşedintele iranian Hassan Rohani vrea mai puţine "restricţii" pentru tineri

Preşedintele iranian Hassan Rohani vrea mai puţine "restricţii" pentru tineri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"A-şi arăta bucuria este dreptul oamenilor. Nu trebuie să fie impuse prea multe restricţii", a afirmat Hassan Rohani.

"Poporul nostru însuşi este respectuos faţă de normele morale şi regulile politice şi islamice," în cazul unei lipse de respect "este suficient să i se dea un sfat amical", a adăugat Rohani, evocând manifestaţiile de sărbătorire a alegerii sale în calitate de preşedinte pe 14 iunie 2013.

La scurt timp după anunţul privind victoria lui Hassan Rohani, ales în primul tur cu 50,7 la sută de voturi pentru, zeci de mii de iranieni au ieşit în stradă pentru a sărbători evenimentul într-o atmosferă amicală, fără ca poliţia să intervină, cum s-a întâmplat în cazul protestelor din 2009, când Mahmoud Ahmadinejad a fost reales preşedinte.

"Noi trebuie să-i considerăm pe tineri drept fii şi fiice proprii şi să le vorbim ca şi cum am vorbi copiilor noştri", a adăugat Rohani.

De asemenea, noul preşedinte iranian a declarat că "moderaţia nu vrea decăt să dea oamenilor de cultură responsabilitatea culturii".

Rohani a fost sprijinit de către o coaliţie a moderaţilor şi reformatorilor şi a beneficiat de susţinerea foştilor preşedinţi, moderatul Akbar Hashemi Rafsandjani şi reformatorul Mohammad Khatami.

După invalidarea mai multor candidaturi, Rohani s-a confruntat cu cinci candidaţi conservatori.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici