Preşedintele Italiei a promulgat legea care permite expulzarea cetăţenilor comunitari

Preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, a promulgat, joi seara, decretul care permite expulzarea cetăţenilor comunitari dacă aceştia sunt consideraţi o ameninţare la adresa siguranţei publice, relatează AFP.

182 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Italiei a promulgat legea care permite expulzarea cetăţenilor comunitari

Preşedintele Italiei a promulgat legea care permite expulzarea cetăţenilor comunitari

Decretul permite prefecţilor să expulzeze un cetăţean UE dacă acesta este considerat un pericol pentru ordinea publică. Pot fi expulzaţi toţi străinii care sunt cetăţeni UE, sunt majori şi sunt în Italia de mai puţin de zece ani.

Interdicţia de reintrare în Italia a unui expulzat nu poate fi mai mare de trei ani, iar persoanele vizate de un astfel de ordin au la dispoziţie o lună pentru părăsirea ţării.

Nerespectarea interdicţiei de reintrare pe teritoriul italian se pedepseşte cu închisoare de până la trei ani.

Decretul a fost adoptat miercuri seara de Guvernul de la Roma, imediat după agresarea şi violarea unei femei de către un rom de origine română. Guvernul a adoptat şi alte măsuri de securitate, care au nevoie de votul Parlamentului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici