Preşedintele Libanului speră că vizita lui Hariri în Franţa va pune capăt crizei politice

Michel Aoun, preşedintele Libanului, a declarat, joi, că speră ca vizita în Franţa a premierului demisionar Saad Hariri să rezolve criza din regiune, în contextul în care tensiunile dintre Liban şi Arabia Saudită au crescut semnificativ în ultimele săptămâni, relatează The Associated Press.

352 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Libanului speră că vizita lui Hariri în Franţa va pune capăt crizei politice

Preşedintele Libanului speră că vizita lui Hariri în Franţa va pune capăt crizei politice

Premierul libanez demisionar Saad Hariri va ajunge sâmbătă la Paris şi va fi primit de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, la Palatul Elysée, a anunţat Preşedinţia Franţei, potrivit site-ului cotidianului Le Figaro.

Saad Hariri a demisionat la începutul lunii noiembrie din funcţia de premier al Libanului, dar anunţul a fost făcut din Arabia Saudită, situaţie care a generat speculaţii că ar fi arestat. Aoun a declarat că Arabia Saudită i-a reţinut pe fostul premier libanez Saad al-Hariri şi pe familia acestuia, denunţând un act de agresiune împotriva ţării sale.

Preşedintele Libanului a mai precizat că nu poate accepta demisia lui Saad al-Hariri decât după o întrevedere cu acesta, iar criza politică nu afectează stabilitatea ţării.

Anterior anunţului preşedintelui Libanului, organizaţia şiită Hezbollah a acuzat Arabia Saudită că îl ţine pe Saad al-Hariri în "detenţie", gest considerat drept o declaraţie de război la adresa Libanului. Saudiţii au respins aceste acuzaţii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici