Rusia blochează prelungirea anchetei internaţionale cu privire la atacurile chimice din Siria

Rusia s-a opus, joi, în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, rezoluţiei înaintate de SUA privind extinderea anchetei internaţionale cu privire la atacurile cu arme chimice din Siria, folosindu-se de dreptul său de veto, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters.

1620 afișări
Imaginea articolului Rusia blochează prelungirea anchetei internaţionale cu privire la atacurile chimice din Siria

Rusia blochează prelungirea anchetei internaţionale cu privire la atacurile chimice din Siria

Anterior, ONU şi Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice au ajuns la concluzia că forţele conduse de Bashar al-Assad au folosit arme chimice împotriva civililor. Fostul mandat dat de către Consiliul de Securitate al ONU pentru anchetarea acestui act expiră la sfârşitul zilei de joi.

Pentru ca o rezulţie să fie adoptată de Consiliul de Securitate al ONU este necesar votul a nouă membri ai acestui organism şi ca niciunul dintre membrii permanenţi să nu utilizeze dreptul de veto. În acest caz, Rusia, membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, s-a opus extinderii anchetei cu privire atacurile chimice din Siria, folosindu-se de dreptul de veto.

Cu câteva ore mai devreme, Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, le-a cerut membrilor Consiliului de Securitate al ONU să susţină extinderea anchetei internaţionale cu privire la atacurile chimice din Siria, argumentând că acest lucru l-ar opri pe Bashar al-Assad să mai folosească arme chimice asupra populaţiei civile.

”Avem nevoie ca toţi membrii Consiliului de Securitate să susţină prelungirea anchetei din Siria pentru a ne asigura că regimul Assad nu mai comite crime în masă folosind arme chimice”, afirmase Trump.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici