Preşedintele Nigeriei, Umaru Yar'Adua, a decedat

Preşedintele Nigeriei, Umaru Yar'Adua, a decedat miercuri la Abuja, după ce părăsise scena politică de mai multe luni din cauza unor probleme cardiace, anunţă surse oficiale.

17 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Nigeriei, Umaru Yar'Adua, a decedat

Preşedintele Nigeriei, Umaru Yar'Adua, a decedat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este adevărat că preşedintele a decedat", a confirmat o sursă prezidenţială, după o informaţie apărută în publicaţia This Day.

Fiind bolnav de mai multe luni, preşedintele Umaru Yar'Adua, în vârstă de 58 de ani, fusese spitalizat în luna noiembrie 2009 în Arabia Saudită. Preşedintele revenise în Nigeria în februarie 2010, exact când Parlamentul îi acordase interimatul funcţiei vicepreşedintelui Goodluck Jonathan.

Starea de sănătate a preşedintelui rămăsese un secret, iar vicepreşedintele a admis că soţia preşedintelui nu i-a permis să îl viziteze.

Liderii religioşi creştini şi musulmani au putut totuşi să îl viziteze la începutul lunii aprilie, dar nu se cunoşteau informaţii despre starea sa de sănătate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici