Preşedintele palestinian susţine că planul de pace pentru Orientul Mijlociu al lui Donald Trump este "insulta secolului"

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a descris planul de pace pentru Orientul Mijlociu al omologului său american, Donald Trump, drept "insulta secolului", insistând că palestinienii nu vor accepta acest plan, informează site-ul postului BBC News.

918 afișări
Imaginea articolului Preşedintele palestinian susţine că planul de pace pentru Orientul Mijlociu al lui Donald Trump este "insulta secolului"

Preşedintele palestinian susţine că planul de pace pentru Orientul Mijlociu al lui Donald Trump este "insulta secolului"

Abbas a declarat la o reuniune a liderilor palestinieni că va accepta niciun plan de pace din partea Washingtonului după ce Administraţia Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului.

De asemenea, liderul palestinian a acuzat Israelul că a pus capăt Acordurilor de la Oslo din 1995, prin care a fost iniţiat procesul de pace.

"Acordul secolului este insulta secolului şi nu o vom accepta", a afirmat Abbas la reuniunea liderilor palestinieni.

La începutul acestei luni, Donald Trump a insistat că decizia sa privind Ierusalimul a eliminat o chestiune foarte spinoasă de pe agenda noilor negocieri de pace şi a subliniat că SUA ar putea suspenda ajutoarele financiare oferite palestinienilor dacă aceştia refuză să participe la negocieri.

Administraţia de la Washington lucrează de mai multe luni la un nou proiect de pace, fără însă să ofere mai multe detalii.

Duminică, Abbas a sugerat că palestinienilor le este oferit satul Abu Dis, localitate aflată în apropiere de Ierusalim, drept capitală a viitorului stat palestinian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici