Preşedintele Parlamentului bulgar, Dimitar Glavchev, şi-a dat demisia

Preşedintele Parlamentului bulgar, Dimitar Glavchev, şi-a dat demisia, vineri, spunând că este un "gest moral" pentru a evita conflictele politice, întrucât ţara se pregăteşte să preia preşedinţia rotativă a Uniunii Europene în primele şase luni din 2018, relatează site-ul agenţiei Novinite.

243 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Parlamentului bulgar, Dimitar Glavchev, şi-a dat demisia

Preşedintele Parlamentului bulgar, Dimitar Glavchev, şi-a dat demisia

Glavchev şi-a depus demisia la registratura Adunării Naţionale, după o întrevedere de jumătate de oră cu premierul Boiko Borisov şi cu liderii grupului parlamentar al formaţiunii GERB, aflată la guvernare.

"Întotdeauna am spus că statul şi stabilitatea acestuia sunt mai importante decât orice", a declarat premierul Boiko Borisov.

Dimitar Glavchev a precizat că nu a fost nimic ilegal sau nepotrivit, dar situaţia politică actuală şi perspectiva europeană au impus renunţarea la funcţie.

Tot vineri, Parlamentul de la Sofia a votat numirea Tsvetei Karayancheva, membru marcant al partidului de centru-dreapta GERB, în locul lui Glavchev.

Opoziţia bulgară, în frunte cu Partidul Socialist, a cerut demisia lui Glavchev şi a anunţat că va boicota sesiunile parlamentare până când preşedintele Parlamentului va demisiona.

Miercuri, liderului Partidului Socialist, Kornelia Ninova, i-a fost refuzat accesul la şedinţele Parlamentului, în baza a ceea ce Glavchev a numit ofense aduse deputaţilor şi membrilor guvernului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici