Secretarul General al ONU: Terorismul nu trebuie asociat cu nicio religie, etnie sau rasă

Antonio Guterres, secretarul general al ONU, a declarat, joi, că terorismul nu trebuie asociat cu nicio religie, etnie sau rasă şi a adăugat că nu Occidentul este cel mai puternic lovit de ascensiunea curentelor teroriste, relatează site-ul agenţiei Anadolu.

371 afișări
Imaginea articolului Secretarul General al ONU: Terorismul nu trebuie asociat cu nicio religie, etnie sau rasă

Secretarul General al ONU: Terorismul nu trebuie asociat cu nicio religie, etnie sau rasă

”Vreau să fiu foarte clar: nimic nu justifică terorismul. Nimic nu poate scuza atacul asupra civililor, distrugerea vieţilor omeneşti, a mijloacelor de subzistenţă şi instaurarea fricii pentru satisfacerea propriei cauze”, a declarat Guterres.

Secretarul general al ONU a precizat că nicio ţară nu poate pretinde că este imună în faţa pericolului reprezentat de acţiunile teroriste.

”Terorismul modern este purtat pe o scală complet diferită”, a adăugat Guterres.

Antonio Guterres a subliniat că atacurile teroriste s-au intensificat în ultimii zece ani şi a adăugat că în acest interval de timp au avut loc peste 11.000 de astfel de atacuri pe teritoriul a peste o sută de state. Potrivit cifrelor ONU, în ultimul deceniu 25.000 de persoane au murit şi alte peste 33.000 au fost rănite în urma atacurilor teroriste ce au avut loc în întreaga lume.

Cu toate acestea, Guterres a afirmat că nu Occidentul este principala ţintă a atacurilor teroriste, din moment ce majoritatea victimelor terorismului au fost înregistrate în doar cinci state: Irak, Afganistan, Siria, Nigeria şi Somalia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici