Preşedintele Parlamentului de la Budapesta: Ungaria este supusă unui război rece verbal de către Uniunea Europeană

Ungaria este supusă unui "război rece la nivel verbal" de către Uniunea Europeană, acuză Laszlo Kover, preşedintele Parlamentului de la Budapesta, subliniind că Bruxellesul nu poate dicta Budapestei aşa cum făcea Moscova.

383 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Parlamentului de la Budapesta: Ungaria este supusă unui război rece verbal de către Uniunea Europeană

Laszlo Kover (Imagine: Balasz Attila/Mediafax Foto)

"Dacă cineva de la vest de noi ia în serios democraţia, atunci trebuie să înceteze războiul rece verbal pentru că ar putea afecta imaginea pozitivă pe care ungurii o au în Occident", a declarat Laszlo Kover.

"Nicio greşeală făcută de Guvernul de la Budapesta nu oferă vreun argument sau vreo justificare morală pentru acţiuni împotriva Ungariei. Au fost făcute greşeli de către Guvern, dar, începând din anul 2010, Ungaria a fost supusă unor acuzaţii injuste şi unei evidente campanii de denigrare", a subliniat Kover.

"Bruxellesul nu trebuie să se comporte aşa cum făcea Moscova. În cursul revoltei antisovietice din 1956, cetăţenii ungari au transmis clar întregii lumi că nu tolerează ca alţii să le spună ce să facă", a insistat Kover.

"Nu are nimeni din Europa occidentală superioritatea morală de a ne explica nouă cum să ne comportăm ca democraţi", a subliniat Kover.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici