Preşedintele Parlamentului de la Chişinau: Republica Moldova, care de 25 de ani se confruntă cu separatismul, susţine integritatea Spaniei

Preşedintele Parlamentului de la Chişinau, Andrian Candu, a declarat că Republica Moldova susţine integritatea şi suveranitatea Spaniei, în contextul în care Parlamentul catalan a votat pentru independenţa regiunii spaniole, informează site-ul cotidianului Independent.md.

629 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Parlamentului de la Chişinau: Republica Moldova, care de 25 de ani se confruntă cu separatismul, susţine integritatea Spaniei

Candu:Republica Moldova, care de 25 de ani se confruntă cu separatismul,susţine integritatea Spaniei

Potrivit lui Candu, Republica Moldova de 25 de ani se confruntă cu separatismul, iar ştiind care sunt consecinţele secesionismului, autorităţile de la Chişinau îşi exprimă sprijinul ferm pentru integritatea Spaniei, făcând referire la regiunea separatistă prorusă Transnistria.

Parlamentul Catalonia a aprobat, vineri după-amiază, prin vot secret, proclamarea independenţei regiunii faţă de Spania. Drept răspuns, Guvernul de la Madrid a decis dizolvarea Executivului Cataloniei, condus de Carles Puigdemont şi a dispus organizarea de alegeri anticipate în regiunea autonomă catalană.

"Sper că decizia de astăzi a Senatului (de la Madrid), care a aprobat solicitarea Guvernului de a activa prevederile art. 155 din Constituţia Regatului Spaniei în privinţa regiunii Catalonia, va contribui la restaurarea ordinii constituţionale şi a statului de drept pe întreg teritoriul Spaniei", a menţionat preşedintele Parlamentului moldovean.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici