Preşedintele Parlamentului ungar: "Sentimentele antimaghiare din România au devenit mai puternice din 2012"

Preşedintele Parlamentului ungar a evocat într-un interviu problema etnicilor maghiari din străinătate, spunând că relaţiile sunt cele mai problematice cu România, deoarece sentimentele antimaghiare din ţară au devenit mai puternice din 2012, iar drepturile minorităţilor au fost limitate treptat.

590 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Parlamentului ungar: "Sentimentele antimaghiare din România au devenit mai puternice din 2012"

Kover:sentimentele antimaghiare din România au devenit mai puternice din 2012 (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

UPDATE 14:48 Sursele migraţiei par să fie constante şi chiar dacă criza din Orientul Mijlociu este soluţionată relativ repede, Africa se va confrunta în continuare cu o explozie demografică şi cu perspective climatice sărace, a spus Kover. Situaţia se va deteriora, iar dacă Europa continuă să facă ce a făcut şi până acum, se va ajunge la catastrofă, a adăugat el.

El a mai declarat că a văzut o şansă de schimbare în ceea ce priveşte politicile Germaniei şi ale Uniunii Europene privind migraţia, care ar putea rezulta în prioritatea acordată protejării graniţelor externe şi la oprirea migraţiei din afara UE.

Europa ar trebui să rămână europenilor iar Ungaria ar trebui să continue să aparţină ungurilor, a spus Preşedintele Parlamentului ungar, Laszlo Kover, într-un intreviu acordat publicaţiei regionale Eszak-Magyarorszag, relatează MTI.

Comentând asupra problemei minorităţilor de maghiari din străinătate, el a spus că provocările globale au arătat clar faptul că "trebuie să ne băzăm unii pe alţii" în ceea ce priveşte relaţia cu vecinii, iar în lumina acestui fapt, toţi politicieii din statele care aparţineau fostului Bloc Sovietic trebuie să înţeleagă că "este o nebunie ca minorităţile de etnici ungari să fie considerate drept ameninţare la adresa securităţii naţionale".

El a spus că relaţiile sunt cele mai problematice cu România, deoarece sentimentele antimaghiare au devenit mai puternice din 2012 iar drepturile minorităţilor au fost limitate treptat, tendinţă care a apărut şi la nivelul politicii de stat, inclusiv în administrarea justiţiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici