Preşedintele peruan lansează un apel la ţările din America Latină să ajute Venezuela: Conflictul ar putea genera o criză a refugiaţilor asemănătoare cu cea din Siria

Preşedintele peruan Pedro Pablo Kuczynski a făcut un apel, luni, la ţările din America Latină, pentru a ajuta Venezuela să depăşească criza internă în care se află. El a avertizat că acest conflict ar putea da naştere unui val de refugiaţi care se vor îndrepta spre ţările din zonă, notează Reuters.

1217 afișări
Imaginea articolului Preşedintele peruan lansează un apel la ţările din America Latină să ajute Venezuela: Conflictul ar putea genera o criză a refugiaţilor asemănătoare cu cea din Siria

Preşedintele din Peru lansează un apel la ţările din America Latină să ajute Venezuela: Conflictul ar putea genera o criză a refugiaţilor asemănătoare cu cea din Siria

Kuczynski a declarat la Madrid că preşedintele venezuelean Nicolas Maduro ar trebui să permită accesul ajutoarelor umanitare pe teritoriul statului său.

Preşedintele peruan a avertizat că acest conflict intern din Venezuela ar putea genera o criză a refugiaţilor de proporţii asemănătoare cu cea din Siria şi cu consecinţe nefaste pentru statele din vecinătatea Venezuelei.

Cel puţin 65 de oameni, inclusiv membri ai forţelor de securitate, au fost ucişi de la începutul protestelor din Venezuela, iar sute de persoane au fost rănite. Au avut loc numeroase incidente violente între protestatari şi forţele de ordine, dar şi bande înarmate loiale autorităţilor guvernamentale.

Venezuela se confruntă cu grave probleme economice din cauza inflaţiei galopante şi scăderii preţului petrolului, iar această situaţie a condus la ample proteste antiguvernamentale, începând din aprilie.

Reprezentanţii organizaţiilor pentru drepturile omului au criticat guvernul de la Caracas pentru modul în care a gestionat această criză şi pentru excesul de forţă arătat până în prezent de preşedintele Maduro.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici