Preşedintele rus Vladimir Putin afirmă că este "convins" că regimul de la Damasc nu este responsabil de atacul chimic din Siria

(Adauga informatii)

649 afișări
Imaginea articolului Preşedintele rus Vladimir Putin afirmă că este "convins" că regimul de la Damasc nu este responsabil de atacul chimic din Siria

Preşedintele rus Vladimir Putin afirmă că este "convins" că regimul de la Damasc nu este responsabil pentru atacul chimic din Siria

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a declarat că este "convins" că regimul de la Damasc nu este responsabil de atacul cu arme chimice care a fost efectuat în luna aprilie în Siria, informează site-ul postului France 24.

"Potrivit informaţiilor noastre, nu există nicio dovadă a utilizării de arme chimice de (preşedintele sirian Bashar al-) Assad", a declarat liderul rus pentru cotidianul Le Figaro, la o zi după întâlnirea cu preşedintele francez Emmanuel Macron.

"Suntem convinşi că nu a făcut asta", a completat Putin.

Comunitatea internaţională ar trebui să "stabilească o politică comună" referitoare la folosirea de arme chimice "de către oricine şi orice forţă (…) şi să formuleze un răspuns care să facă pur şi simplu imposibilă folosirea de arme chimice", a mai adăugat preşedintele Rusiei.

Mai multe state occidentale, inclusiv Franţa, au acuzat regimul de la Damasc că ar fi efectuat un atac cu arme chimice asupra unui oraş controlat de rebeli pe data de 4 aprilie 2017, în urma căruia cel puţin 88 de persoane au decedat.

Trei zile mai târziu, Statele Unite au efectuat un atac cu rachete asupra unei baze aeriene a regimului sirian de unde se presupune că ar fi decolat avioanele care au particpat la atacul cu arme chimice.

Preşedintele francez Emmanuel Macron, care l-a primit luni pe Putin la Palatul Élysée, a declarat că Franţa va reacţiona imediat in cazul folosirii de arme chimice.

Referindu-se la conflictul din Siria, Macron a pledat pentru cooperarea cu Rusia. "Putem colabora. Prioritatea absolută este combaterea terorismului. Vrem să putem organiza o tranziţie democratică, dar prin păstrarea unui stat sirian, deoarece, în această regiune a lumii, statele disfuncţionale reprezintă o ameninţare pentru democraţie. Însă utilizarea armelor chimice va atrage o ripostă imediată", a spus liderul de la Paris.

"Franţa va fi vigilentă pentru menţinerea tuturor culoarelor umanitare în Siria, astfel încât oamenii nevinovaţi să nu fie victime ale incapacităţii noastre colective", a subliniat Macron, citat de cotidianul Le Figaro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici