Preşedintele sârb denunţă actele de spionaj întreprinse de Rusia pe teritoriul Serbiei

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a confirmat joi că membrii serviciilor ruse de informaţii au abordat mai mulţi ofiţeri ai structurilor militare sârbe, începând din anul 2017, unul dintre ei oferind bani surselor de informaţii, relatează site-ul postului Le Figaro.

1457 afișări
Imaginea articolului Preşedintele sârb denunţă actele de spionaj întreprinse de Rusia pe teritoriul Serbiei

Preşedintele sârb denunţă actele de spionaj întreprinse de Rusia pe teritoriul Serbiei

Şeful de stat sârb a confirmat acţiunile de spionaj ale Rusiei în Serbia, în cadrul unei declaraţii de presă la finalul reuniunii de joi a Consiliului naţional pentru securitate, convocat ca urmare a difuzării, de către presa locală, a unui videoclip care îl prezintă pe un ofiţer rus dând bani unuia sârb.

Videoclipul, filmat în suburbiile Belgradului, îl surprinde pe ofiţerul rus în timp ce îi oferă unui bărbat o pungă de plastic cu un plic conţinând bani înăuntrul său. Preşedintele Vucic a precizat că întâmplarea s-a petrecut în seara zilei de 24 decembrie 2018, când locotenent-colonelul rus Georgy Kleban s-a întâlnit cu locotenent-colonelul sârb, ale cărui iniţiale sunt Z.K., aflat în rezervă.

Conform declaraţiilor liderului sârb, aceasta nu a fost singura întâlnire dintre Georgy Kleban şi sursele sârbe. „Zece contacte ale lui Georgy Kleban cu trei surse conspiratoare au fost investigate. De trei ori, acest locotenent-colonel a oferit bani” contactelor sale din Serbia, a declarat preşedintele Vucic.

Serviciile sârbe au obţinut dovezi despre întâlnirile mai multor „alţi membri ai serviciilor ruse de spionaj cu membri ai structurilor militare ale Serbiei”, a anunţat acesta.

Taguri:
serbia,
rusia,
spionaj

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici