Preşedintele SUA, Barack Obama: Masacrul comis în clubul gay din Florida este un caz de "extremism intern"

Atacul comis la clubul gay din Florida este un caz de "extremism de tip intern", a declarat luni preşedintele SUA, Barack Obama, notând că, deocamdată, nu s-a descoperit nicio legătură a autorului masacrului cu organizaţia teroristă Stat Islamic.

2456 afișări
Imaginea articolului Preşedintele SUA, Barack Obama: Masacrul comis în clubul gay din Florida este un caz de "extremism intern"

Barack Obama: Masacrul comis în clubul gay din Florida este un caz de "extremism intern" (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

"Se pare că autorul atacului s-a inspirat din diverse surse de informaţii cu caracter extremist răspândite în mediile online", a declarat Obama, citat de ziarul The Washington Post.

"Este vorba de un caz de extremism de tip intern. Nu există dovezi clare că autorul atacului ar fi avut conexiuni în străintate", a adăugat preşedintele SUA.

"Se pare că în ultimul moment autorul a anunţat loialitate reţelei teroriste Stat Islamic. Dar nu există dovezi că atacul ar fi fost coordonat de Stat Islamic; nu există dovezi privind vreun complot mai amplu", a subliniat liderul de la Casa Albă.

Omar Mateen, în vârstă de 29 de ani, a împuşcat mortal 49 de persoane, într-un club gay din Florida. Bărbatul a murit în schimbul de focuri cu poliţia.

Conform familiei atacatorului, bărbatul era nemulţumit de legalizarea căsătoriilor gay. În contextul în care autorităţile încearcă să găsească legături ale atacatorului cu reţeaua teroristă Stat Islamic, tatăl acestuia, Mir Siddique, a explicat că fiul său nu suporta să vadă gesturi intime ale unor homosexuali în spaţii publice.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici