Preşedintele SUA „nu este fan Bitcoin”. Trump cere emitenţilor de monede virtuale să se supună reglementărilor bancare

Preşedintele american Donald Trump a criticat dur Bitcoin, Libra, lansată de compania Facebook, şi alte criptomonede, cerând ca emitenţii acestor monede virtuale să se supună reglementărilor bancare din SUA şi de la nivel internaţional dacă doresc să "devină o bancă".

1033 afișări
Imaginea articolului Preşedintele SUA „nu este fan Bitcoin”. Trump cere emitenţilor de monede virtuale să se supună reglementărilor bancare

Trump critică Bitcoin,Libra, alte criptomonede;cere ca emitenţii să se supună reglementărilor bancar

"Nu sunt un fan Bitcoin şi al altor criptomonedelor, care de fapt nu sunt bani, şi a căror valoare este foarte volatilă şi nu se bazează pe nimic", a scris liderul de la Casă Albă pe Twitter.

"Activele virtuale nereglementate pot facilita comportamentul ilegal, inclusiv traficul de droguri şi alte activităţi ilegale", a avertizat Trump.

"În mod similar, «moneda virtuală» Libra a Facebook va avea o fiabilitate şi o reputaţie scăzută. Dacă Facebook şi alte companii doresc să devină o bancă, trebuie să obţină o nouă cartă bancară şi să se supună tuturor reglementărilor bancare, la fel ca şi celelalte bănci, naţionale şi internaţionale", a afirmat Trump pe Twitter.

"Avem doar o singură monedă reală în SUA, şi este mai puternică ca oricând, atât de încredere cât şi fiabilă. Este de departe cea mai dominantă monedă de oriunde din lume şi va rămâne mereu aşa. Se numeşte dolar american!", a conchis preşedintele.

Miercuri seară, cu doar o zi înainte, Jerome Powell, preşedintele Rezervei Federale din SUA (Fed) a avertizat că proiectul Facebook de a lansa o monedă virtuală, Libra, "nu poate merge mai departe" până când nu vor fi eliminate "preocupările grave privind sfera privată, privind acţiuni de spălare de bani, protecţia consumatorilor şi stabilitatea financiară".

Compania Facebook a prezentat recent detalii despre Libra, un instrument financiar care probabil va reprezenta o provocare în domeniul criptomonedelor, cu obiectivul de a genera, eventual, un sistem digital mondial de rezervă, a comentat secţiunea Alphaville a cotidianului Financial Times.

Preocupări privind proiectul Libra au fost exprimate şi de eurodeputatul german Markus Feber, de Bruno Le Maire, ministrul francez al Economiei, precum şi de Mark Carney, guvernatorul Băncii Angliei.

Taguri:
sua,
bancar,
monede

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici