Preşedintele sud-coreean: "Epoca împăciuirii cu Kim Jong Un a luat sfârşit"

Noul preşedinte sud-coreean: "Epoca împăciuirii cu Kim Jong Un a luat sfârşit şi orice discuţie între Seul şi Phenian trebuie să fie iniţiată de liderul nord-coreean Kim Jong Un".

22280 afișări
Imaginea articolului Preşedintele sud-coreean: "Epoca împăciuirii cu Kim Jong Un a luat sfârşit"

Kim Jong-Un şi Yoon Suk Yeol (sursa - Hepta)

"Epoca  împăciuirii cu Kim Jong Un a luat sfârşit şi orice discuţie între Seul şi Phenian trebuie să fie iniţiată de liderul nord-coreean Kim Jong Un", a declarat noul preşedinte conservator al Coreei de Sud, Yoon Suk Yeol .

Vorbind exclusiv pentru CNN în primul său interviu  de la preluarea mandatului în urmă cu două săptămâni, Yoon a spus: „Cred că mingea se află în terenul preşedintelui Kim. Este alegerea lui să înceapă un dialog cu noi”.

Coreea de Nord a lansat 15 teste de rachete până acum în acest an, mai multe decât în ​​ultimii doi ani la un loc, iar luna trecută Kim a promis că va „întări şi dezvolta” forţele sale nucleare la „cea mai mare viteză posibilă”.

Yoon a declarat că sud-coreenii şi aliaţii săi sunt pregătiţi pentru orice act de provocare nord-coreeană.

„Doar a scăpa temporar de provocări nu este ceva ce ar trebui să facem”, a spus el, arătând spre strategia de conciliere a administraţiei liberale anterioare. „Acest tip de abordare în ultimii cinci ani s-a dovedit a fi un eşec”.


Yoon, un fost procuror şi nou venit în politică, a subliniat constant poziţia sa mai dură faţă de Coreea de Nord şi dorinţa de a întări armata sudului, în contrast cu predecesorul său, Moon Jae-in, care promovase dialogul şi reconcilierea paşnică. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici