Preşedintele Trump a discutat cu omologul său mexican, Lopez Obrador, despre oprirea traficului ilegal de arme

Preşedintele american Donald Trump, împreună cu omologul său mexican, Andres Manuel Lopez Obrador, au convenit sâmbătă, în cadrul unei convorbiri telefonice, asupra necesităţii opririi traficului ilegal de arme provenind din Statele Unite, pe teritoriul Mexicului, relatează agenţia Reuters.

423 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Trump a discutat cu omologul său mexican, Lopez Obrador, despre oprirea traficului ilegal de arme

Preşedintele Trump a discutat cu omologul său mexican, Lopez Obrador, despre oprirea traficului ilegal de arme

Ministrul mexican pentru Afaceri Externe a informat sâmbătă că şeful de stat de la Ciudad de Mexico s-a consultat cu omologul său de la Washington asupra modalităţilor optime de oprire a traficului ilegal de arme venind dinspre Statele Unite către Mexic.

„Vreau să vă propun ca ambele state să folosească tehnologia în apropierea graniţei, pentru a bloca traficul de arme care omoară oamenii în Mexic”, a transmis ministrul Ebrard, citându-l pe preşedintele Lopez Obrador. „Iar Trump a răspuns că el consideră folosirea tehnologiei în acest sens ca fiind o idee bună”, conform aceleiaşi declaraţii.

Preşedintele Lopez Obrador i-a transmis lui Donald Trump că „este foarte îngrijorat” de faptul că membrii reţelelor criminale au folosit arme cu calibru mare în timpul schimbului de focuri din oraşul mexican Cualiacan, după ce forţele de ordine îl reţinuse pe Ovidio Guzman, fiul liderului unei reţele de droguri din Mexic.

De asemenea, ministrul de Externe mexican a dat asigurări în ceea ce priveşte faptul că Statele Unite nu trebuie să adopte schimbări în plan legislativ pentru a putea implementa astfel de restricţii ale traficului de arme.

Reţinerea lui Ovidio Guzman a provocat lansarea atacurilor din partea membrilor grupării Sinaloa, ca reacţie la demersul poliţienesc, determinând eliberarea celui reţinut, pentru evitarea amplificării violenţelor împotriva forţelor de ordine.

Taguri:
mexic,
sua,
arme

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici