Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, declară că instanţa va decide soarta pastorului american reţinut

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că un tribunal turcesc, nu politicienii, va decide soarta pastoului american Andrew Brunson, care a fost reţinut pentru acuzaţii de terorism, a stârnit controverse între Ankara şi Washington, relatează Reuters.

285 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, declară că instanţa va decide soarta pastorului american reţinut

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan declară că instanţa va decide soarta pastorului american reţinut

Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat luni că speră că Turcia va elibera luna aceasta, pastorul evanghelic Andrew Brunson. El a fost mutat în arest la domiciliu în iulie după ce a fost reţinut timp de 21 de luni.

Într-un interviu acordat marţi, în timp ce se afla la New York pentru reuniunile anuale ale Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, Erdogan a declarat că orice decizie luată de Brunson va fi luată de instanţă.

"Aceasta este o chestiune judiciară. Brunson a fost reţinut în legătură cu acuzaţiile de terorism ... Pe 12 octombrie va avea loc o altă audiere şi nu ştim ce va decide instanţa şi politicienii nu vor avea niciun cuvânt în privinţa verdictului", a spus Erdogan.

Dacă ar fi găsit vinovat, Brunson ar putea fi închis pentru o perioadă de până la 35 de ani. El neagă acuzaţiile.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici