Preşedintele Ucrainei avertizează că trupele ruseşti se pot întoarce „în orice moment”

  • Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelensk şi-a îndemnat armata să rămână în alertă, diupă retragerea trupelor ruseşti.
  • Rusia a desfăşurat până la 100.000 de soldaţi în ultimele săptămâni, lângă graniţa estică a Ucrainei şi în Crimeea.
646 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Ucrainei avertizează că trupele ruseşti se pot întoarce „în orice moment”

Foto: Profimedia

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski şi-a îndemnat marţi, 27 aprilie, armata să rămână în alertă, spunând că forţele ruseşti se pot întoarce „în orice moment” la frontieră, în ciuda anunţului retragerii lor, notează Le Figaro.
 
"Dacă trupele ruseşti se retrag, asta nu înseamnă că armata nu ar trebui să fie pregătită pentru întoarcerea în orice moment a trupelor la graniţa ţării noastre. Este foarte important să vedem starea armatei noastre, starea tehnică şi psihologică," a spus Zelenski.
 
După ce a desfăşurat până la 100.000 de soldaţi în ultimele săptămâni, lângă graniţa estică a Ucrainei şi în Crimeea, ceea ce a provocat noi tensiuni internaţionale, Moscova a anunţat vinerea trecută începerea retragerii armatei din zonele de frontieră ale Statelor Unite. 
 
„Ucraina rămâne vigilentă, dar salută orice măsură care vizează reducerea prezenţei militare”, a reacţionat iniţial Zelenski. 
 
În acelaşi timp, s-au intensificat şi ciocnirile între forţele ucrainene şi separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei de la începutul anului, după un armistiţiu foarte respectat în a doua jumătate a anului 2020. În total, aproximativ treizeci de soldaţi ucraineni au fost ucişi de la începutul anului faţă de 50 în 2020. Insurgenţii au raportat un bilanţ de cel puţin 20 din luptătorii ai lor ucişi din ianuarie. Războiul din Donbass, o regiune industrială rusofonă şi rusofilă din estul Ucrainei, a luat peste 13.000 de vieţi de la izbucnirea sa în 2014, ca urmare a anexării Crimeei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici