Preşedintele Ucrainei este acuzat de autocraţie. Opoziţia îl condamnă pentru îngheţarea bunurilor predecesorului său, Petro Poroşenko

  • Volodymyr Zelensky este criticat de opoziţie, care îl acuză de comportament autocratic.
  • Un judecător a îngheţat bunurile pe care le deţine Poroşenko, plus două canale de televiziune care au fost sub comanda acestuia în trecut.
3746 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Ucrainei este acuzat de autocraţie. Opoziţia îl condamnă pentru îngheţarea bunurilor predecesorului său, Petro Poroşenko
Sechestrul pe bunuri face parte dintr-o investigaţie oficială privind înalta trădare ce ar fi fost comisă de către Poroşenko când a ales să finanţeze separatiştii ruşi din estul Ucrainei, fiind în funcţie la acel moment (perioada 2014-2015). 
 
Poroşenko a negat însă acuzaţiile aduse, iar partidul său, Solidaritatea Europeană, îi ia apărarea, considerând că decizia instanţei este „ilegală, nedreaptă” şi menită să reducă la tăcere opoziţia, informează Reuters.
 
De cealaltă parte,  Zelensky rămâne tăcut, deşi, anterior a negat faptul că ar vrea să influenţeze sistemul judiciar. 
 
Totuşi, Mykhailo Podolyak, consilier al biroului prezidenţial, declară că nu e nimic surprinzător în acuzaţiile aduse de partidul lui Poroşenko.
 
„Au nevoie să spună ceva de impact pentru a distrage atenţia şi pentru a evita plecarea din ţară a lui Poroşenko pentru a se sustrage de la investigaţia asupra sa. Statutul său de fost şef de stat nu îi oferă privilegiul de a ignora investigaţia şi înfăţişările în instanţă”, a mai spus Podolyak.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici