Preşedinţii care contrazic experţii. Proteste anti-carantină, biserici pline şi tratament cu alcool şi saună

  • În Noaptea Învierii, bisericile din Belarus au fost luate cu asalt de oameni
  • Lukashenko a mers şi el la biserică, mai mult a ordonat redeschiderea şcolilor, afirmând că au trecut de vârful pandemiei
  • Preşedintele Braziliei a participat, duminică, la un miting unde protestatarii au cerut încetarea măsurilor de carantină
  • Donald Trump susţine protestele şi refuză să poarte mască
3890 afișări
Imaginea articolului Preşedinţii care contrazic experţii. Proteste anti-carantină, biserici pline şi tratament cu alcool şi saună

Preşedinţii care contrazic experţii. Proteste anti-carantină, biserici pline şi tratament cu alcool şi saună

În ciuda isteriei din lume create de noul Covid-19, unii preşedinţi sfidează pandemia şi chiar contrazic experţii.

Belarusul este ţara europeană care a tras atenţia cel mai mult în ultima perioadă şi a frapat prin declaraţiile preşedintelui Lukashenko. Fosta ţară sovietică a ignorat în totalitate frica aşezată peste toată Europa după declanşarea pandemiei. De la bun început, Alexander Lukashenko a îndemnat populaţia să bea mai multă vodcă, să muncească mai mult şi să meargă la saună. În Noaptea Învierii, bisericile din Belarus au fost pline cu ochi. Mii de locuitori au luat cu asalt lăcaşurile sfinte. Chiar şi preşedintele a mers să aprindă o lumânare, spunând că nu îi salută pe cei care au blocat drumurile spre biserică. Presa rusă scrie că astăzi Lukashenko a ordonat redeschiderea şcolilor.

Lista preşedinţilor anti-Covid 19 continuă cu Brazilia. Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro s-a alăturat duminică unui miting în capitala ţării, unde protestatarii au cerut încetarea măsurilor de carantină. Unii au cerut intervenţia militară pentru a închide Congresul şi Curtea Supremă, scrie CNN. Congresul şi Curtea Supremă fiind cele care au susţinut măsurile de izolare socială impuse de guvernanţi.

Şi Donald Trump sfidează coronavirusul. Preşedintele american a dat mâna cu mai multe persoane la Casa Albă, în plin anunţ al măsurilor contra Covid-19. Mai mult, acesta refuză să poarte mască şi susţine protestele faţă de restricţiile impuse din cauza coronavirusului, spunând că sunt prea dure. 

 

 

 

 

 

 

Tatiana Beliuţa

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici