Preşedinţii Chinei şi Indoneziei promit mai multă cooperare în dezvoltatea vaccinurilor COVID

Preşedintele chinez Xi Jinping şi preşedintele indonezian Joko Widodo au purtat miercuri discuţii oficiale pe insula Bali, ambii lideri promiţând o cooperare mai strânsă în ceea ce priveşte dezvoltarea vaccinurilor COVID-19.

106 afișări
Imaginea articolului Preşedinţii Chinei şi Indoneziei promit mai multă cooperare în dezvoltatea vaccinurilor COVID

Xi i-a spus lui Widodo că ţara sa, China, va promova cercetarea şi dezvoltarea comună în domeniul vaccinurilor şi va continua să sprijine Indonezia în construirea unui centru regional de producţie de vaccinuri, potrivit unui comunicat publicat de Ministerul chinez de Externe, citat de Reuters.

„Indonezia îşi exprimă satisfacţia şi recunoştinţa pentru cooperarea dintre cele două părţi în domeniul cercetării şi dezvoltării şi al producţiei de vaccinuri COVID-19 şi este dispusă să continue să consolideze cooperarea în domeniul sănătăţii”, a declarat Widodo, citat în comunicatul chinez.

Indonezia a fost un cumpărător important de vaccinuri COVID-19 produse în China de la începutul pandemiei, administrând sute de milioane de doze produse de Sinovac Biotech din China până în prezent.

În septembrie, Indonezia a declarat că a aprobat utilizarea de urgenţă a unui vaccin COVID-19 cu ARNm dezvoltat de o companie chineză, devenind prima ţară, înaintea chiar şi a Chinei, care a făcut acest lucru.

Chiar înainte de discuţii, Xi şi Widodo au supervizat împreună un test al proiectului de cale ferată de mare viteză Jakarta-Bandung, parte a Iniţiativei Belt and Road a Chinei şi finanţat printr-un împrumut de la China Development Bank.

Linia de 142 de kilometri va lega capitala Jakarta de unul dintre cele mai mari oraşe ale ţării, Bandung.

Întâlnirea dintre Xi şi Widodo a încununat mai multe activităţi diplomatice ale lui Xi la Summitul G20, care a marcat revenirea liderului chinez pe scena politicii internaţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici