Presupuşi islamişti au fost arestaţi la Sankt Petersburg

Mai mulţi presupuşi membri ai unei grupări islamiste interzise au fost arestaţi la Sankt Petersburg, în nord-vestul Rusiei, a anunţat marţi Serviciul Federal rus de Securitate (FSB).

163 afișări
Imaginea articolului Presupuşi islamişti au fost arestaţi la Sankt Petersburg

Presupuşi islamişti au fost arestaţi la Sankt Petersburg (Imagine: Shutterstock)

"Persoane suspectate că sunt implicate în organizaţia teroristă internaţională Hizb ut-Tahrir, a cărei activitate este interzisă pe tertoriul Rusiei începând din 2003, au fost arestaţi la Sankt Petersburg", a anunţat FSB într-un comunicat.

Peste 25 de percheziţii au fost efectuate marţi dimineaţa în apartamente din fosta capitală imperială rusă, dar şi în cămine studenţeşti.

Aproximativ 20 de persoane au fost arestate, în total, scrie presa locală citând FSB.

Hizb ut-Tahrir (Partidul Eliberării), care încearcă să înfiinţeze un califat - un stat panislamic fondat pe legi islamice, este foarte activ în numeroase ţări din Asia Centrală, o regiune în care este interzis. În Rusia, partidul este interzis din 2003.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici