Presupusul candidat AIE la preşedinţia Republicii Moldova susţine că nu a primit oficial o astfel de propunere

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Nicolae Timofti, despre care PRO TV Chişinău a afirmat că ar fi candidatul AIE la preşedinţie, susţine că oficial nu i-a fost făcută o asemenea propunere, dar că a avut discuţii pe această temă cu unii lideri politici.

161 afișări
Imaginea articolului Presupusul candidat AIE la preşedinţia Republicii Moldova susţine că nu a primit oficial o astfel de propunere

Presupusul candidat AIE la preşedinţia Republicii Moldova susţine că nu a primit oficial o astfel de propunere (Imagine: Pro TV Chisinau)

Parlamentul a stabilit data alegerilor prezidenţiale pentru 16 martie, dar liderii alianţei au refuzat să spună cine este candidatul, promiţând să îl prezinte însă până luni.

Contactat de PRO TV, liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat că nu comentează informaţia despre candidatura lui Nicolae Timofti. El susţine că preşedintele va fi o femeie.

"În cadrul emisiunii În PROfunzime am promis un cadou doamnelor, de 8 martie, şi acest cadou este că preşedintele va fi o femeie", a declarat Ghimpu. Totodată el a negat că ar fi vorba despre Veronica Bacalu.

Liberal-democratul Valeriu Streleţ a refuzat să comenteze afirmaţiile lui Mihai Ghimpu. "Fiecare cu opiniile lui. Mai multe nu pot să spun", a declarat el, confirmând că în cadrul alianţei au loc în continuare discuţii. "Nu pot să vă spun nimic pentru că deocamdată discutăm mai multe candidaturi. Candidatul va fi anunţat luni. Până atunci mai avem de discutat despre mai multe persoane", a conchis Streleţ.

Ceilalţi lideri din cadrul alianţei şi socialistul Igor Dodon nu au putut fi contactaţi.

Nicolae Timofti are 64 de ani şi este preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii dar şi al Asociaţiei Judecătorilor din R.Moldova. Anterior, el a condus Curtea de Apel.

Totodată, numele lui Nicolae Timofti figurează pe lista judecătorilor corupţi, publicată în urmă cu o lună de liderul Mişcării Antimafie, Sergiu Mocanu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici