Prezenţă record la vot până la prânz la alegerile europarlamentare organizate în Franţa

Prezenţa la urne la ora 12:00 la scrutinul europarlamentar organizat în Franţa metropolitană a fost de 19,26%, cea mai ridicată rată de participare înregistrată la această oră, din 1979 până astăzi, în cazul alegerilor pentru Parlamentul european în Franţa, informează cotidianul Le Figaro.

546 afișări
Imaginea articolului Prezenţă record la vot până la prânz la alegerile europarlamentare organizate în Franţa

Prezenţă record la vot până la prânz la alegerile europarlamentare organizate în Franţa

Din 1979, anul în care au fost organizate primele alegeri europarlamentare, nu a mai fost niciodată înregistrată o prezenţă la fel de ridicată în cadrul unui astfel de scrutin.

"Prezenţa la vot până la prânz este apropiată de cea de la alegerile legislative din 2017 (19,2%, pentru o participare finală de aproape 49%)", a declarat Jean-Daniel Levy, director în cadrul institutului de sondare Harris Interactive.

Aproximativ 47 de milioane de alegători francezi sunt aşteptaţi să se prezinte duminică la urne pentru a vota cei 79 reprezentanţi ai ţării în Parlamentul European.

Rezultatele oficiale din toate cele 28 de state membre UE vor fi anunţate duminică seara la ora 23:00, ora Bruxellesului (24:00, ora României), după închiderea tuturor urnelor.

Sondajele de opinie realizate înainte de scrutin arătau că Mişcarea Naţională, formaţiunea de extremă-dreapta condusă de Marine Le Pen, şi En March, partidul fondat de preşedintele Emmanuel Macron, surclasează partidele tradiţionale în preferinţele votanţilor francezi.

Potrivit unui sondaj, publicat joi de cotidianul Les Echos, protecţia mediului este principala preocupare a alegătorilor francezi înainte de alegerile pentru Parlamentul european, depăşind subiecte precum combaterea terorismului, imigraţia ori sistemul de securitate socială.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici