Prezentare de modă anulată, în urma grevelor legate de reforma pensiilor în Franţa

Designerul francez Christophe Josse a anunţat luni că anulează prezentarea programată în cadrul Săptămânii Modei Masculine dând vina pe săptămânile de greve organizate împotriva reformei sistemului pensiilor, arată Reuters.

162 afișări
Imaginea articolului Prezentare de modă anulată, în urma grevelor legate de reforma pensiilor în Franţa

Prezentare de modă anulată în urma grevelor legate de reforma pensiilor în Franţa

Anularea prezentării de modă este doar o mică parte din efectele pe care Săptămâna Pariziană a Modei le poate resimţi după grevele care au afectat serviciile de transport din zona pariziană, iar hotelurile şi restaurantele încep deja să estimeze pierderile.

Săptămâna Modei Masculine începe marţi cu prezentări ale caselor celebre precum LVMH’s Christian Dior şi Louis Vuitton, urmate, din 20 ianuarie, de Săptămâna Haute Couture, o prezentare a conceptelor de lux unice pregătite de designeri.

Josse urma să îşi prezinte creaţiile în cadrul Săptămânii Haute Couture, dar a afirmat că unii parteneri “nu au putut să fie siguri că pot să colaboreze”.

O purtătoare de cuvânt pentru Federaţia de Haute Couture şi Modă, care organizează săptămânile modei pariziene, a afirmat că organizaţia nu are cunoştinţă de anularea altor prezentări programate. Organizatorii au anunţat că se bazează pe dublarea numărului de vehicule care vor transporta invitaţii de la o prezentare la alta şi că vor trimite un număr de autobuze în plus la aeroport.

Casele de modă de lux lucrează de multe ori la modelele pe care le prezintă până în ultimul minut şi se bazează pe rapiditatea livrărilor pentru ţesături speciale. Grevele metroului şi ale serviciilor de căi ferate au determinat întârzieri în aprovizionarea multor magazine şi chiar în construcţii.

Nu este clar dacă grevele de luni legate de intenţiile preşedintelui Emmanuel Macron privind pensiile vor scădea în intensitate în săptămânile care urmează, în ciuda unor eforturi ale autorităţilor de a ajunge la o înţelegere cu sindicate.

Prezentările de modă pariziene, organizate de două ori pe an, aduc vizitatori din toată lumea şi prilejuiesc organizarea unei suite de evenimente complementare, petreceri şi întâlniri în locuri în care se cheltuiesc sume mari. Federaţia Modei Franceze estimează că ar genera venituri de 1,2 miliarde de euro în fiecare an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici