Prieteni ai lui Breivik au crezut că acesta era gay şi că vrea să semene cu Beckham

Extremistul de dreapta Anders Behring Breivik, acuzat de uciderea a 77 de persoane vara trecută în Norvegia, i-a spus unui prieten că vrea să fie "ca David Beckham", iar un fost prieten a declarat marţi, la proces, că unii credeau că a devenit gay.

311 afișări
Imaginea articolului Prieteni ai lui Breivik au crezut că acesta era gay şi că vrea să semene cu Beckham

Prieteni ai lui Breivik declară că au crezut că acesta era gay şi că vrea să semene cu Beckham (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Trei foşti prieteni ai extremistului au declarat marţi, într-o şedinţă a procesului, că acesta se considera "metrosexual" şi se machia. Aceştia au dezvăluit, de asemenea, că Breivik s-a supus unei intervenţii chirurgicale plastice la nas, pentru a arăta "mai arian", şi că ei făceau speculaţii în legătură cu sexualitatea sa, relatează Daily Mail în ediţia online de miercuri.

"Folosea machiaj, pudră, lucruri de acest fel, şi a explicat că este «metrosexual». A spus că şi David Beckham era la fel, la vremea respectivă", a declarat unul dintre aceşti foşti prieteni, căruia i s-a permis să beneficieze de protecţia anonimatului.

"Unii credeau că a devenit gay şi (că) s-a distanţat de prietenii săi deoarece nu vrea să o recunoască", a declarat alt fost prieten al extremistului.

Breivik, care a ucis 77 de persoane într-un atentat cu bombă şi un atac armat pe 22 iulie, susţine că s-a operat la nas în urma unei bătăi cu membrii unei grupări musulmane. Însă foştii lui prieteni nu îşi amintesc un asemenea incident.

"Îmi amintesc că Anders vrea să mai reducă din mărimea nasului său, din vanitate. A fost o intervenţie cosmetică. Îmi amintesc că era foarte concentrat asupra felului în care arăta. Nu a încercat să ascundă acest lucru. Spunea că are un nas de arab", a declarat unul dintre aceşti martori.

Doi dintre foştii prieteni ai extremistului, care au depus mărturie miercuri în faţa tribubnalului din Oslo, au declarat că au încercat să îl determine să se mute din casa mamei sale. El s-a mutat acolo în 2006, spunând că vrea să joace un an întreg jocul online "World of Warcraft".

În total, patru dintre foştii prieteni apropiaţi ai lui Breivik sunt audiaţi în cadrul procesului, după trei săptămâni de audieri ale supravieţuitorilor atacului de pe Insula Utoya.

Săptămâna trecută, instanţa a aflat că, în momentul arestării, Breivik le-a cerut poliţiştilor un plasture, pentru că s-a tăiat la un deget. Când s-a predat, faptul că îi curgea sânge de la un deget părea să fie principala sa preocupare.

"I-am spus «Nu primeşti niciun plasture de la mine. Uită-te în jur - peste tot zac oameni morţi şi răniţi»", a declarat comisarul Havard Gaasbakk în faţa instanţei. Un alt poliţist a spus că ulterior Breivik a "pozat ca un culturist", după ce a fost dezbrăcat de uniforma falsă de poliţist pe care a purtat-o pentru a obţine aces pe insulă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici