Prim-ministrul grec Alexis Tsipras a vizitat luni oraşul Mati, în urma incendiilor de vegetaţie

Prim-ministrul grec Alexis Tsipras a vizitat luni oraşul Mati, pentru prima dată de când acesta a fost afectat de incendiul de vegetaţie în urma căruia 91 de persoane au murit, relatează Reuters.

254 afișări
Imaginea articolului Prim-ministrul grec Alexis Tsipras a vizitat luni oraşul Mati, în urma incendiilor de vegetaţie

Prim-ministrul grec Alexis Tsipras a vizitat luni oraşul Mati, în urma incendiilor de vegetaţie

Vizita premierului a durat aproximativ o oră, timp în care acesta s-a întâlnit cu pompieri, militari şi mai mulţi cetăţeni.

Prim-ministrul Tsipras şi-a asumat responsabilitatea politică pentru dezastru şi a promis o serie de schimbări, printre care şi pedepse mai dure împotriva persoanelor care construiesc ilegal.

Premierul a fost criticat de partidele din opoziţie pentru modul în care a gestionat criza şi pentru faptul că nu a avut apariţii publice împreună cu victimele.

Incendiile de vegetaţie au izbucnit în data de 23 iulie în oraşul Mati, la aproximativ 30 de kilometri est de capitala Atenei.

Cel puţin 25 de persoane sunt încă dispărute şi 28 de corpuri nu au fost încă identificate, au declarat duminică autorităţile.

Marea majoritate a victimelor au decedat în mod direct din cauza incendiilor de vegetaţie, însă câteva persoane s-au înecat încercând să scape de flăcări.

Autorităţile din Grecia au anunţat sâmbătă că principala cauză a încendiilor de vegetaţie este neglijenţa, însă oficiali greci au afirmat că există indicii şi semne că unele incendii au fost declanşate intenţionat.

Conform autorităţilor, incendiile au fost agravate de construcţiile ilegale din zonă, care au blocat căile de evacuare ale cetăţenilor.

Cetăţenii greci se vor aduna în faţa clădirii Parlamentului luni pentru a aprinde lumânări în memoria victimelor dezastrului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici