Prima conferinţă de presă a talibanilor după preluarea puterii în Afganistan: „I-am iertat pe toţi cei care au luptat împotriva noastră”

  • Talibanii au susţinut, azi, prima conferinţă de presă după ce au preluat puterea în Afganistan.
  • Purtătorul lor de cuvânt, Zabihullah Mujahid, a încercat să transmită oamenilor că talibanii sunt umani, paşnici şi nu-şi doresc „haos”.
  • Zabihullah Mujahid: „Acum lucrăm la formarea guvernului. Toate graniţele sunt sub controlul nostru”.
  • Zabihullah Mujahid, purtătorul de cuvânt al talibanilor, a susţinut o conferinţă de presă după ce puterea din Afganistan a fost preluată.
2221 afișări
Imaginea articolului Prima conferinţă de presă a talibanilor după preluarea puterii în Afganistan: „I-am iertat pe toţi cei care au luptat împotriva noastră”

Prima conferinţă de presă a talibanilor după preluarea puterii în Afganistan: „I-am iertat pe toţi cei care au luptat împotriva noastră”

Zabihullah Mujahid a spus că ce se întâmplă acum este „un moment de mândrie pentru întreaga naţiune”. Purtătorul de cuvânt al talibanilor a mai spus că „Vrem să ne asigurăm că Afganistanul nu mai este câmp de luptă sau zonă de conflict”.
 
Mai mult, Zabihullah Mujahid a declarat că nu îşi doreşte să vadă haos în Kabul: „Planul nostru era să ne oprim la porţile Kabulului, astfel încât procesul de tranziţie să poată finalizat fără probleme”.
 
Acesta a mai spus că: „I-am iertat pe toţi cei care au luptat împotriva noastră”.
 
Purtătorul de cuvânt al talibanilor: „Tinerii care au crescut aici, nu vrem să plece”
 
Zabihullah Mujahid a mai declarat că talibanii nu vor bate la uşa tinerilor afgani să-i întrebe pentru cine au lucrat şi a promis siguranţă: „Nimeni nu va fi interogat sau urmărit”.
 
Zabihullah Mujahid a mai spus că în acest moment talibanii lucrează la formarea guvernului, iar acesta va fi anunţat la final.
 
„Avem toate graniţele sub controlul nostru”, a mai spus Zabihullah Mujahid, purtătorul de cuvânt al talibanilor.
 
Purtătorul de cuvânt al talibanilor, despre femei şi discriminare
 
Zabihullah Mujahid a declarat că „Noi suntem dedicaţi drepturilor femeilor în limitele legii shariei (legea islamică). Vor lucra umăr la umăr cu noi. Am dori să asigurăm comunitatea internaţională că nu va exista nicio discriminare”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici