Prima linie de tren de mare viteză din Asia de Sud-Est, inaugurată în Indonezia

Preşedintele indonezian Joko Widodo a inaugurat luni o cale ferată de mare viteză în valoare de 7,3 miliarde de dolari care leagă capitala ţării de oraşul Bandung, un proiect susţinut de China care a fost marcat de probleme.

395 afișări
Imaginea articolului Prima linie de tren de mare viteză din Asia de Sud-Est, inaugurată în Indonezia

Prima linie de tren de mare viteză din Asia de Sud-Est, inaugurată în Indonezia

Unul dintre proiectele de infrastructură emblematice ale preşedintelui şi parte a Iniţiativei chineze "Belt and Road", calea ferată de 142 de kilometri se numeşte Whoosh, un acronim din Bahasa Indonesia care se traduce prin economisire de timp şi fiabilitate.
 
Widodo a acordat prioritate proiectelor precum Whoosh pentru a atenua blocajele grave din trafic din ţară. Iniţial, calea ferată era programată să se deschidă în 2019, dar a fost amânată din cauza unor probleme legate de terenuri, a pandemiei Covid-19 şi a unei depăşiri a bugetului de 1,2 miliarde de dolari.
 
Viteza maximă de operare a trenului ar putea ajunge la 350 de kilometri pe oră, a declarat Widodo, numind acest lucru "modernizarea transportului nostru în comun care este ecologic".
 
Luhut Pandjaitan, un ministru de rang înalt care supervizează proiectul, a declarat la lansare că cursele de probă gratuite cu trenul de viteza glonţului, care au început din a doua săptămână a lunii septembrie, vor fi prelungite, iar preţurile biletelor vor fi implementate la mijlocul lunii octombrie, relatează Reuters.
 
Unii critici spun că costul imens al proiectului ar putea afecta finanţele publice ale Indoneziei, care sunt deja afectate de pandemie. Widodo a fost de acord să folosească fonduri de stat pentru a ajuta proiectul să depăşească întârzierile.
 
Proiectul face parte din iniţiativa "Belt and Road" a preşedintelui chinez Xi Jinping, în vârstă de 10 ani, un plan ambiţios de a conecta Asia cu Africa şi Europa printr-o serie de reţele terestre şi maritime prin investiţii în infrastructura locală.
 
Indonezia, cea mai mare economie din Asia de Sud-Est, a căutat în mod activ investiţii din partea Chinei, cel mai mare partener comercial al său.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici