Prima misiune de stingere a noului modul de pompieri români, în Grecia

Echipa de pompieri români trimisă marţi în Grecia a avut miercuri prima misiune. Aceasta acţionează într-o pădure cuprinsă de flăcări.

497 afișări
Imaginea articolului Prima misiune de stingere a noului modul de pompieri români, în Grecia

Anunţul a fost făcut de IGSU.

„Modulul naţional specializat de stins incendii de pădure, care a fost dislocat pe 29 august a.c., pentru a-i înlocui pe colegii aflaţi pe teritoriul elen, a ajuns în cursul acestei dimineţi în Grecia şi a fost solicitat, deja, la prima intervenţie. În acest moment, 50 de salvatori români acţionează pentru localizarea şi stingerea unui incendiu de pădure care se manifestă în zona localităţii Aisymi”, a anunţat IGSU.

Intervenţia pompierilor români se derulează sub coordonarea ofiţerului elen. Marţi, noul contingent format din 56 de pompieri a plecat în Grecia pentru schimbarea efectivelor care, în ultimele nouă zile, au sprijinit autorităţile elene prin misiuni de stingere a incendiilor de pădure şi vegetaţie din nord-estul Greciei, în zona oraşului Alexandroupolis.

Modulul naţional specializat de stins incendii de pădure, care a plecat spre Grecia în data de 21 august şi care însumează tot 56 de pompieri, se întoarce în România.

Măsura de a schimba efectivele a fost dispusă prin Hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, având în vedere solicitarea autorităţilor din Republica Elenă transmisă în perioada 25-26.08.2023 prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, referitoare la nevoia continuării sprijinirii operaţiunilor de stingere a incendiilor de pădure, a precizat IGSU.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici