Prima reacţie a lui Vladimir Putin după decizia excluderii sportivilor ruşi de la competiţiile majore de sport: Contrazice regulile olimpice

Decizia Agenţiei Mondiale Anti-Doping de a interzice sportivilor ruşi să concureze la Jocurile Olimpice contrazice regulile mişcării Olimpice, a declarat preşedintele Vladimir Putin, potrivit RT.com.

7002 afișări
Imaginea articolului Prima reacţie a lui Vladimir Putin după decizia excluderii sportivilor ruşi de la competiţiile majore de sport: Contrazice regulile olimpice

WADA's Russia ban contradicts Olympics charter, Russia has every reason to appeal – Putin

Rusia a fost sancţionată dur de Agenţia Mondială Anti-Doping (WADA) luni, oficialii anunţând interzicerea ruşilor să fie reprezentanţi ca ţară la Jocurile Olimpice. Sportivii ruşi vor putea cel mai probabil să concureze sub un steag neutru, dar decizia a stârnit o dezbatere despre numele lor în timpul competiţiei, anume dacă vor putea fi numiţi „sporitivi olimpici din Rusia”, aşa cum s-a întâmplat la Jocurile de la PyeongChang în 2018.

Comentând decizia anunţată de WADA luni, Putin a declarat că, la prima analiză, consideră că o anumită parte din decizie contrazice regulile de bază ale mişcării olimpice, scrie RT.com. 

„Nu am nicio plângere faţă de Comitetul Olimpic al Rusiei. Din moment ce nu există nicio reclamaţie, ţara ar trebui să poată concura sub steagul naţional”, a spus Putin în timpul unei conferinţe de presă, în Franţa. Preşedintele rus a mai adăugat că ţara are „toate motivele” să facă apel la decizia WADA. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici