Prima reacţie a Uniunii Europene după demiterea Guvernului Maia Sandu: Trimite semnale îngrijorătoare privind reforma justiţiei

UE a transmis că demiterea Guvernului de la Chişinău, pe fondul dezbaterilor privind procesul de selectare a procurorului general, trimite semnale îngrijorătoare în legătură cu reforma justiţiei din Republica Moldova, se arată într-un comunicat al Serviciului European de Acţiune Externă (SEAS).

1000 afișări
Imaginea articolului Prima reacţie a Uniunii Europene după demiterea Guvernului Maia Sandu: Trimite semnale îngrijorătoare privind reforma justiţiei

Prima reacţie a Uniunii Europene după demiterea Guvernului Maia Sandru: Trimite semnale îngrijorătoare privind reforma justiţiei

"Coaliţia (de guvernare de la Chişinău, n.red.) a iniţiat o serie de iniţiative pentru a îndeplini angajamentele cheie prezentate din luna iunie, în mod notabil în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei, independenţa justiţiei şi investigaţia privind frauda bancară", afirmă serviciul diplomatic al UE, care notează că "necesitatea pentru astfel de reforme nu a dispărut după demiterea guvernului".

"Parteneriatul Uniunii Europene va continua să se axeze asupra oferirii de beneficii tangibile cetăţenilor moldoveni. În acest spirit, UE se angajează să conlucreze cu cei din Republica Moldova care susţin procesul de reformă care este plasat în centrul Acordului de Asociere, în mod particular în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei şi diverselor interese, indiferent de afilierea politică, garantarea independenţei justiţiei şi depolitizarea instituţiilor de stat", subliniază instituţia europeană.

Deputaţii Partidului Socialist (PSRM) şi Partidului Democrat (PD) au votat pentru susţinerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Republicii Moldova, condus de Maia Sandu.

Taguri:
ue,
r.moldova,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici