Prima reacţie de respingere a propunerii CE privind noi condiţii pentru finanţare. Varşovia nu acceptă diferenţierea statelor

Varşovia nu va accepta mecanisme arbitrare care ar transforma fondurile europene în instrumente de presiuni politice, a declarat un oficial polonez, după ce Comisia Europeană a propus un buget UE ce include posibilitatea suspendării finanţării UE în funcţie de statul de drept.

1663 afișări
Imaginea articolului Prima reacţie de respingere a propunerii CE privind noi condiţii pentru finanţare. Varşovia nu acceptă diferenţierea statelor

Prima reacţie de respingere a propunerii CE privind noi condiţii puse statelor membre. Varşovia nu acceptă diferenţierea statelor

"Nu vom accepta mecanisme arbitrare care vor transforma fondurile într-un instrument de presiune politică", a declarat Konrad Szymanski, adjunctul ministrului polonez de Afaceri europene.

Comisia Europeană (CE) a propus miercuri un buget UE pentru perioada 2021-2027 care prevede posibilitatea suspendării, reducerii sau restricţionării accesului la finanţarea din partea UE în mod proporţional cu natura, gravitatea şi amploarea deficienţelor care afectează statul de drept.

De altfel, Executivul Uniunii Europene analizează posibilitatea impunerii de măsuri disciplinare împotriva Poloniei din cauza unei controversate reforme a justiţiei propusă de Guvernul de la Varşovia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici