Primarii din Varşovia, Praga, Bratislava şi Budapesta au vizitat Kievul. Klitschko le-a mulţumit pentru ajutorul oferit Ucrainei

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, i-a primit pe 11 ianuarie pe primarii a patru capitale europene, membre ale Pactului oraşelor libere - Varşovia, Praga, Budapesta şi Bratislava.

362 afișări
Imaginea articolului Primarii din Varşovia, Praga, Bratislava şi Budapesta au vizitat Kievul. Klitschko le-a mulţumit pentru ajutorul oferit Ucrainei

Primarii din Varşovia, Praga, Bratislava şi Budapesta au vizitat Kievul. Klitschko le-a mulţumit pentru ajutorul oferit Ucrainei

Klitschko le-a mulţumit primarilor pentru sprijinul pe care l-au oferit deja Kievului, în condiţiile în care oraşul continuă să fie ţinta atacurilor cu rachete şi drone ale Rusiei, în contextul războiului total al Moscovei împotriva Ucrainei, relatează The Kyiv Independent.

Potrivit administraţiei de stat a oraşului Kiev, Rafał Trzaskowski, primarul Varşoviei, a promis că va furniza 60 de vagoane de metrou pentru Kiev. În acelaşi timp, Bratislava intenţionează să trimită 25 de autobuze urbane în capitala ucraineană.

Klitschko le-a mulţumit omologilor săi pentru sprijinul şi determinarea de a ajuta la refacerea Kievului şi a subliniat că întâlnirea este "o dovadă a cooperării eficiente între oraşe şi a sprijinului suplimentar acordat Ucrainei de către partenerii europeni".

În timpul vizitei în Ucraina, primarii vor vizita, de asemenea, locurile unde au avut loc atacurile ruseşti asupra infrastructurii civile din Kiev.

Pactul oraşelor libere este un acord de cooperare care a fost creat de primarii din Varşovia, Praga, Budapesta şi Bratislava în 2019. De atunci, acesta a ajuns la 33 de membri, printre care se numără şi Kievul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici