Primarul din Mariupol: Forţele ruseşti transportă cadavre din oraş în estul Ucrainei

Primarul din Mariupol, Vadim Boichenko, a confirmat joi rapoartele potrivit cărora au fost găsite gropi comune în oraşul Mangush din estul ţării, vorbind despre ultima situaţie din Ucraina.

2012 afișări
Imaginea articolului Primarul din Mariupol: Forţele ruseşti transportă cadavre din oraş în estul Ucrainei

Vorbind prin intermediul unei legături video dintr-o locaţie confidenţială, Vadim Boichenko a declarat că forţele ruseşti „îşi curăţă crimele" în oraşul asediat Mariupol şi ascund cadavrele în gropi comune în oraşul Mangush, în regiunea Doneţk, scrie Sky News.

„Este a doua săptămână consecutivă în care este complet închisă. Nimeni nu are voie să intre. Ei curăţă locul”, a spus el.

„Ei ascund crimele comise de Federaţia Rusă în Mariupol. Potrivit evaluărilor noastre, peste 20.000 de civili au fost ucişi de artileria inamică şi de loviturile cu rachete pe străzile oraşului nostru. Avem, de asemenea, dovezi de la serviciile municipale din oraş, ei au văzut aceste cadavre şi acum vedem cum aceste cadavre dispar”, a spus Boichenko.

Boichenko a declarat că forţele ruseşti făceau tranşee în oraşul din estul oraşului şi aduceau cadavrele în camioane înainte de a le descărca.

„Acestea sunt crime de război şi ele ascund aceste crime de război”, a adăugat el.

Boichenko a mai spus că ceea ce se întâmplă în Mariupol este un „genocid atroce” şi că au existat multe incidente în care locuitorii au fost „torturaţi şi maltrataţi”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici