Primarul din Varna ordonă evacuări cu forţa din locuinţe care prezintă risc

Primarul din Varna Ivan Portnih a declarat că autorităţile locale emit ordine de evacuare cu forţa în contextul în care unele persoane refuză să-şi părăsească locuinţele care prezintă riscuri.

461 afișări
Imaginea articolului Primarul din Varna ordonă evacuări cu forţa din locuinţe care prezintă risc

Primarul din Varna ordonă evacuări cu forţa din locuinţe care prezintă risc (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un interviu acordat duminică postului naţional de televiziune, Portnih a declarat că autorităţile locale se pregătesc pentru evacuări de urgenţă, din cauza refuzului unor persoane - care locuiesc în clădiri ce prezintă riscuri - de a le păsări, relatează site-ul Novinite.com.

Oraşul Varna de la Marea Neagră depune eforturi în cadrul unor intervenţii în urma inundaţiilor fără precedent, soldate cu 11 morţi în cartierul rezidenţial Asparuhovo, joi şi vineri, potrivit dnevnik.bg.

Primarul a subliniat că autorităţile vor solicita ajutorul poliţiei în vederea evacuării imediate a persoanelor care locuiesc în aproximativ 20 de clădiri aflate într-o stare precară.

El a anunţat că sunt în curs lucrări de reparaţii în toate cartierele rezidenţiale din oraş şi că principalele drumuri au fost eliberate. Aproximativ 800-900 de persoane erau implicate duminică în intervenţii la nivelul insfrastructurii şi unor case, inclusiv un număr important de voluntari, a precizat acesta. Autrităţile au lansat deja operaţiuni de decontaminare şi împotriva ţânţarilor, în anumite zone, a adăugat Portnih.

Pe de altă parte, comisarul european Kristalina Gheorghieva a discutat cu comisarul Johannes Hahn despre inundaţiile care au afectat nord-estul Bulgariei. "Johannes Hahn m-a asigurat că vor fi alocate fonduri pentru victimele inundaţiilor", a declarat bulgara Gheorghieva pentru BGNES.

Finanţarea prin Programul Operaţional pentru Mediu, în prezent suspendat, este una dintre puţinele oportunităţi ca Bulgaria să primească ajutor de la Comisia Europeană (CE), a adăugat comisarul european pentru Cooperare internaţională, ajutor umanitar şi răspuns în caz de criză.

"Situaţia din Varna este tragică. Însă mă bucur că oamenii sunt uniţi cu scopul de a depăşi pagubele create de dezastru", a declarat ea după ce a sosit într-o vizită, sâmbătă, în oraşul de la Marea Neagră.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici