Primarul Kievului anunţă că DEMISIONEAZĂ din partid, în urma "băii de sânge". Zece parlamentari din Partidul Regiunilor au demisionat din formaţiune

Primarul Kievului anunţă că demisionează din partid, în urma "băii de sânge". Cel puţin zece membri ai Partidului Regiunilor, aflat la guvernare în Ucraina, au demisionat din formaţiune, exprimând susţinere pentru poporul ucrainean.

1120 afișări
Imaginea articolului Primarul Kievului anunţă că DEMISIONEAZĂ din partid, în urma "băii de sânge". Zece parlamentari din Partidul Regiunilor au demisionat din formaţiune

Primarul Kievului anunţă că DEMISIONEAZĂ din partid, în urma "băii de sânge" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt pregătit să fac totul pentru a opri lupta fratricidă şi baia de sânge din inima Ucrainei, în Piaţa Independenţei. Viaţa umană trebuie să fie valoarea superioară în ţara noastră şi nimic nu trebuie să contrazică acest principiu", a declarat Volodimir Makeienko, adăugând că părăseşte Partidul Regiunilor, aflat la putere.

Zece parlamentari din Partidul Regiunilor au demisionat din formaţiune

Cel puţin zece membri ai Partidului Regiunilor, aflat la guvernare în Ucraina, au demisionat din formaţiune, exprimând susţinere pentru poporul ucrainean, informează site-ul agenţiei Interfax Ukraine.

"Condamnăm oficial acţiunile care au rolul escaladării conflictului şi cerem ambelor părţi să renunţe la acţiunile agresive şi să înceapă negocieri de pace coordonate de observatori din Germania, Polonia, Rusia şi Statele Unite", anunţă cei zece parlamentari din Partidul Regiunilor.

Declaraţia a fost semnată de parlamentarii Andri Derkach, Volodimir Zubik, Hrihorii Smitiuh, Oleksandr Kuzmuk, Volodimir Pehov, Volodimir Prodivus, Volodimir Struk, Mikola Soroka, Viktor Bondar şi Viktor Tihonov.

Cu câteva ore în urmă, primarul Kievului a anunţat că demisionează din Partidul Regiunilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici