Primarul Londrei avertizează: Marea Britanie riscă să piardă 500.000 de locuri de muncă şi zeci de miliarde de euro din cauza Brexit

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord privind viitoarele relaţii bilaterale riscă să genereze pierderea a 500.000 de locuri de muncă pe teritoriul britanic şi retragerea unor investiţii în valoare de 50 de miliarde de lire (56 mln euro), avertizează primarul Londrei, Sadiq Khan.

2547 afișări
Imaginea articolului Primarul Londrei avertizează: Marea Britanie riscă să piardă 500.000 de locuri de muncă şi zeci de miliarde de euro din cauza Brexit

Primarul Londrei avertizează: Marea Britanie riscă să piardă 500.000 de locuri de muncă şi zeci de miliarde de euro din cauza Brexit

Sadiq Khan a făcut referire la un studiu efectuat de specialişti ai Universităţii Cambridge care arată că Marea Britanie riscă să piardă 482.000 de locuri de muncă în lipsa unui acord privind viitoarele relaţii cu UE.

"Dacă Guvernul va continua să gestioneze greşit negocierile, riscăm să ne îndreptăm spre un deceniu pierdut, marcat de scăderea creşterii economice şi de amplificarea şomajului. Potrivit analizelor, cu cât va fi mai dură ieşirea din UE, cu atât va fi mai mare impactul asupra locurilor de muncă, standardelor de trai şi creşterii economice", a declarat Sadiq Khan, citat de site-ul cotidianului The Guardian.

Este "uimitor" că Guvernul Theresa May nu a făcut niciun studiu privind efectele Brexit, a subliniat Sadiq Khan. "Am decis să public aceste evalurări privind impactul întrucât poporul britanic şi companiile noastre au dreptul să ştie efectele probabile asupra vieţilor şi finanţelor în funcţie de diversele opţiuni luate în calcul de Guvern. Noile analize arată de ce Guvernul ar trebui să îşi schimbe abordarea şi să negocieze un acord care să ne permită să rămânem atât în piaţa comunitară, cât şi în uniunea vamală", a subliniat primarul Londrei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici