Primarul Parisului susţine Ucraina: Fără sportivi ruşi la Jocurile Olimpice din 2024 dacă războiul continuă

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, spune că nu ar trebui să fie permisă participarea unei delegaţii ruseşti la Jocurile Olimpice de la Paris de anul viitor dacă Moscova îşi continuă războiul împotriva Ucrainei.

289 afișări
Imaginea articolului Primarul Parisului susţine Ucraina: Fără sportivi ruşi la Jocurile Olimpice din 2024 dacă războiul continuă

Hidalgo a declarat anterior că concurenţii ruşi ar putea participa sub un steag neutru, dar a dat înapoi marţi, într-un interviu acordat presei franceze France Info.

Recunoscând că o decizie finală aparţine Comitetului Internaţional Olimpic, Hidalgo a declarat că îşi doreşte ca sportivii ruşi să fie interzişi "atâta timp cât există acest război, această agresiune rusă asupra Ucrainei".

"Nu este posibil să defilăm ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, să avem o delegaţie care să vină la Paris în timp ce bombele continuă să plouă asupra Ucrainei".

Comentariile lui Hidalgo au venit după ce ministrul ucrainean al sportului a reînnoit săptămâna trecută ameninţarea de a boicota jocurile dacă Rusiei şi Belarusului li se va permite să concureze şi a declarat că Kievul va face lobby pentru ca şi alţii să se alăture boicotului, relatează AP.

Până în prezent, nicio naţiune nu a declarat că va boicota Jocurile de vară din 2024. Dar Ucraina a obţinut sprijinul Poloniei, al naţiunilor baltice şi al Danemarcei, care au respins un plan al CIO de a permite delegaţiilor din Rusia şi Belarus să concureze la Paris ca "atleţi neutri", fără steaguri sau imnuri.

Hidalgo a declarat că ar găsi "total indecent" dacă sportivii ruşi ar concura în capitala Franţei în aceste condiţii. Dar ea a lăsat uşa deschisă pentru ca disidenţii ruşi care nu susţin acţiunile preşedintelui Vladimir Putin să defileze la Paris "sub un steag de refugiaţi".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici