Primarul Parisului vrea ca sportivilor ruşi să li se interzică accesul la Jocurile Olimpice

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a declarat miercuri că speră ca sportivilor ruşi să le fie interzisă participarea la Jocurile Olimpice de la Paris şi la ceremonia de deschidere a acestora.

506 afișări
Imaginea articolului Primarul Parisului vrea ca sportivilor ruşi să li se interzică accesul la Jocurile Olimpice

Primarul Parisului vrea ca sportivilor ruşi să li se interzică accesul la Jocurile Olimpice

Cu toate acestea, sportivii israelieni ar trebui să fie pe deplin bineveniţi, a declarat ea într-un interviu pentru Reuters, în timp ce organizatorii Jocurilor din 26 iulie-11 august se pregătesc să facă faţă problemelor care decurg din războaiele din Ucraina şi Gaza.

Comitetul Internaţional Olimpic, care decide asupra acestor chestiuni, urmează să discute la o viitoare sesiune problema participării sportivilor ruşi şi belaruşi la ceremonia de deschidere.

Deocamdată, sportivii ruşi şi belaruşi nu pot participa sub drapelul ţărilor lor, dar li se permite să participe ca neutri - fără steaguri şi fără ca imnurile lor să fie interpretate.

"Prefer ca ei să nu vină", a declarat Hidalgo într-un interviu acordat Reuters.

Comitetul Internaţional Paralimpic (IPC) a declarat săptămâna trecută că sportivii ruşi şi bieloruşi care se alătură Jocurilor Paralimpice nu vor lua parte la ceremonia de deschidere.

"Nu putem acţiona ca şi cum (invazia Rusiei în Ucraina) nu ar exista", a declarat primarul socialist. „Nu putem acţiona ca şi cum (Vladimir) Putin nu ar fi un dictator care astăzi ameninţă întreaga Europă".

Întrebată despre participarea Israelului la Jocurile Olimpice, în timp ce războiul din Gaza continuă, în urma atacului din 7 octombrie al Hamas, Hidalgo a spus că nu există nicio comparaţie cu Rusia.

"Sancţionarea Israelului în legătură cu Jocurile Olimpice şi Paralimpice iese din discuţie", a spus ea, "pentru că Israelul este o democraţie".

CIO nu a impus nicio limită în ceea ce priveşte participarea sportivilor israelieni.

Primarul Parisului a confirmat că, înainte de Jocurile Olimpice, o ceremonie va comemora victimele atacului asupra sportivilor israelieni şi membrilor echipei la Jocurile Olimpice de la Munchen din 1972.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici